Salariații disponibilizați de la CEO vor primi până la opt salarii compensatorii

0

Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) a căzut la învoială cu sindicatele din companie cu privire la disponibilizarea angajaților care mai au doi ani până la pensionare și acordarea a maximum patru salarii medii brute drept compensație, în funcție de perioada de parcurs până la pensionare, arată o decizie a companiei.

Angajații care vor fi disponibilizați fără a fi îndeplinit condiții de pensionare vor primi compensații duble. Salariații concediați vor primi și ajutor de șomaj și venit de completare, pe lângă plățile compensatorii acordare de societate. Salariații cu probleme “deosebite” vor putea fi concediați doar cu acordul sindicatului, arată CEO.

Măsurile de eficientizare și restructurare propuse vor aduce societății economii de 2,4 miliarde de lei între 2016 și 2020, subliniază conducerea de la CEO. În ultimii doi ani, compania acumulat pierderi care au depășit 1,65 miliarde de lei. Numai în ultimul an, pierderea companiei s-a ridicat la aproape 990 de milioane de lei.

Recent, acționarul majoritar (Ministerul Energiei, cu 77% participație) s-a opus descărcării de gestiune a membrilor directoratului și ai Consiliului de Supraveghere al companiei. În plus, acționarii nu mai trebuie să aprobe orice proiect sau plan care are durată de execuție mai mare de un an.

Share.

Lasă un comentariu