S. Birrell: Avem nevoie de piețe libere, de digitalizare, de mai puțină birocrație

0

România este una din cele mai mari patru țări producătoare de hidrocarburi din Europa, a declarat Stephen Birrell, președintele ROPEPCA, în cadrul Energy Strategy Summit 2020. Membrii ROPEPCA au investit peste 5,5 miliarde de euro în România între 2014 și 2019 și au generat o contribuție la buget de 11,8 miliarde de euro, a susținut Birrell, subliniind că aceste companii sunt responsabile pentru 14.000 de locuri de muncă din industrie.

”Agenția Internațională pentru Energie IEA estimează că până în anul 2050 cererea de energie globală va crește cu 50%. Iar hidrocarburile, în special petrolul și gazele, vor acoperi 49% din cerere. În prezent, România importă 12,5% din consumul de gaze și 87% din petrol. Avem nevoie, în România, de investiții care să sprijine economia și să ofere sprijin securității energetice. ROPEPCA a prezentat un plan de măsuri și investiții Guvernului și Parlamentului României, în care se evidențiază nevoia de a avea stabilitate legislativă și fiscală, o modernizare a cadrului legislativ, o viziune pe termen lung, operațiuni mai puțin birocratice, transparența documentației și desecretizarea acesteia, comunicare între noi și celelalte părți implicate. Avem nevoie de repornirea economiei, ceea ce înseamnă investiții, fie autohtone, fie străine, iar pentru aceasta avem nevoie de deschidere către afaceri”, a spus el.

”Avem nevoie de o întoarcere la o piață liberă, să putem opera într-un mediu stabil, cu oportunități și șanse egale. Avem nevoie de liberalizare, de piețe libere, avem nevoie de digitalizare, mai puțină birocrație și să lucrăm împreună cu guvernul pentru a reporni economia, după această criză generată de Covid-19”, a mai spus el.

CITEȘTE ȘI

Măsuri propuse de ROPEPCA pentru sprijinirea industriei petroliere

ROPEPCA semnalează o nouă lovitură împotriva investițiilor în segmentul Upstream onshore

ROPEPCA avertizează cu privire la riscurile apărute odată cu OUG 27/2020

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu