Rusia se conformează înțelegerii globale pentru reducerea producției de petrol: Ministrul Energiei

0

Rusia respectă pe deplin angajamentul său de a reduce producția de petrol treptat, a declarat ministrul Energiei, Alexander Novak.

El a spus că producția de petrol din Rusia a scăzut în ianuarie cu 47.000 de barili pe zi (bpz), baza prevăzută în acordul global vizând reducerea aprovizionării cu petrol, potrivit Reuters.

“Rusia își îndeplinește complet obligațiile, în conformitate cu planurile anterioare de a reduce treptat producția până în luna mai a acestui an”, a declarat Novak.

Ritmul reducerilor producției Rusiei a atras critici din partea Arabiei Saudite, lider de facto al Organizației țărilor exportatoare de petrol OPEC.

Potrivit datelor Ministerului Energiei, publicate sâmbătă și calculele Reuters, Rusia și-a redus producția în ianuarie cu aproximativ 35.000 bpz din octombrie, până la 11,38 milioane bpz.

Novak a spus anterior că producția de țiței din Rusia a atins 11,41 milioane bpd în octombrie 2018.

OPEC și alți producători mondiali de petrol au convenit în decembrie să își reducă producția cu 1,2 milioane bpz pentru a susține prețurile petrolului și pentru a încerca să echilibreze piața.

Rusia a promis să își reducă producția cu aproximativ 230.000 bpz în primul trimestru.

Share.

Lasă un comentariu