Romgaz: Adrian Volintiru îl înlocuiește pe Corin Emil Cindrea, retras “pentru management defectuos”

0

Consiliul de Administrație al Romgaz a decis numirea lui Adrian Volintiru, în funcția de director general al companiei, pe o perioada de patru luni până la finalizarea procedurii de selecție a directorului general pe o perioadă de patru ani.

Comunicatul de presă conține o precizare puțin obișnuită în mediul corporate, prin care Consiliul de Administrație al Romgaz subliniază că “domnul Corin Emil Cindrea, care a deținut funcția de director general interimar, nu a mai fost nominalizat pentru management defectuos”. Totodată, Consiliul de Administrație își reafirmă angajamentul pentru dezvoltarea societății ROMGAZ, “cu respectarea procedurilor legale și cu apărarea intereselor legitime ale societății”.

Într-un interviu pentru Agerpres, președintele Consiliului de Administrație al societății Liviu Nistoran a subliniat că Romgaz este o companie stabilă „din punct de vedere al funcționării”. Potrivit lui Nistoran, obiectivele cele mai importante ale Romgaz sunt continuarea programului de investiții pe explorare-exploatare, creșterea capacității de înmagazinare, întărirea rolului de furnizor de energie electrică pe piața din România, dar și “prospectarea zonei de gaz natural comprimat și crearea unor parteneriate pentru exploatarea acestei piețe”.

La jumătatea lunii decembrie 2017, administratorii Romgaz au revocat mandatul de director general al lui Virgil Metea, pentru “deficiențele în actul de management, nerespectarea și nepunerea în aplicare a deciziilor unor autorități de control și reglementare, dar și ale Consiliului de Administrație”. Prin aceeași Hotărâre a CA, Corin-Emil Cindrea a fost numit director general provizoriu, cu un mandat de 4 luni, prelungit în aprilie pentru încă două luni.

Share.

Lasă un comentariu