ROMGAZ a înscris în etapa a II-a fiecare salariat care a optat voluntar pentru vaccinare

0

ROMGAZ a anunțat că a înscris în etapa a II-a fiecare salariat care a optat voluntar pentru vaccinare, cu respectarea consimţământului informat, a prevederilor legale privind protecţia datelor cu caracter personal şi fără repercusiuni în cazul unui refuz.

”ROMGAZ şi-a asumat rolul responsabil, ca în urma opţiunii voluntare a fiecărui salariat de a se vaccina, să înscrie datele de identificare în platforma oficială dedicată programului de vaccinare”, susțin oficialii companiei.

Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România îşi propune să asigure accesul cetăţenilor la vaccinarea împotriva COVID-19 în condiţii de siguranţă, eficacitate şi echitate pentru prevenirea infecţiei cu SARS-CoV-2 şi limitarea pandemiei de COVID-19 pe teritoriul ţării.

Salariaţii ROMGAZ aparţin conform HG nr. 1031/2020 categoriei de personal din sectorul economic vital, fiind eligibili pentru înscrierea în etapa a II-a de vaccinare împotriva COVID-19, ROMGAZ fiind unul dintre cei mai mari producători şi principal furnizor de gaze naturale din Romania, dar şi producător de energie electrică.

ROMGAZ are în vedere respectarea dreptului la ocrotirea sănătăţii şi asigurarea echităţii în alocarea şi distribuirea vaccinurilor, aşadar a transmis în repetate rânduri prin intermediul canalelor interne de comunicare, informările oficiale şi recomandările autorităţilor naţionale abilitate referitor la impactul virusului COVID-19 asupra populaţiei şi la programul naţional de vaccinare pentru combaterea acestuia.

Share.

Lasă un comentariu