România ar trebui să desemneze un candidat pentru consiliul de conducere al Eurelectric

0

Bogdan Tudorache

România ar trebuie să-și desemneze un candidat pentru consiliul de conducere al Eurelectric, care va organiza alegeri, în curând, susține fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu.

”În curând urmează alegeri pentru completarea boardului Eurelectric, asociația europeană a industriei de energie electrică. Este rândul că România să aibă un loc acolo, pentru că după regretatul Stelian Gal nu a mai fost nimeni. Contextul e perfect… Cineva din industrie (CEO sau CFO) să își depună formal candidatura și să avem cotizația plătită la zi. Ar fi bine să fie cineva de la o companie de stat”, a scris Nicolescu pe pagina sa de socializare.

”Prezența în acest board, într-o poziție de vicepreședinte, ar ajută să se înțeleagă mai bine procesul de digitalizare, inclusiv că trebuie să instalăm mai multe contoare digitale pentru ca românii să nu mai plătească facturi estimate eronat. Ar ajuta, de asemenea, să se înțeleagă oportunitățile fantastice oferite de tranziția energetică dar și faptul că nimic nu e mai important decât un tratament respectuos la adresa consumatorilor, fără de care sectorul nu poate exista”, susține el.

”O prezență mai activă a industriei energetice de stat la Bruxelles va ajuta la înțelegerea regulilor de unbundling (descentralizare – n.r.), care sunt încălcate des de companii de stat de la noi, în litera și spiritul lor, deși sunt în vigoare de aproape 10 ani”, a mai comentat fostul ministru.

Share.

Lasă un comentariu