Ridgid Innovation Roadshow a fost la București, pe 20 martie este la Arad

0

Emerson Ridge Tools a expus la București, în cadrul unei ediții speciale a Energy Breakfast Club, cele mai noi scule și echipamente electrice disponibile pentru industria energetică. Camionul Ridgid Innovation își continuă traseul prin Europa, cu o ultimă escală în România, pe 20 martie, la Arad.

Miercuri, 18 martie, de la ora 9, Energy Breakfast Club s-au mutat pentru o zi la showroom-ul Rocast din Șoseaua Pantelimon, unde a staţionat camionul RIDGID. Într-un spațiu cu totul neconvențional, în jur de 20 de persoane au asistat la prezentări și au avut ocazia să testeze câteva dintre cele mai noi echipamente de la Ridgid.

Dr. Ing. Gheorghe Radu, președinte SIPG – Societatea Inginerilor de Petrol și Gaze a deschis ziua cu o prezentare asupra rolului sculelor și echipamentelor performante în reușita operațiunilor din petrol și gaze. Într-o carieră profesională de aproape 50 de ani, Gheorghe Radu a experimentat fiecare dintre transformările pe care noile tehnologii l-au adus în activitatea din teren. La Energy Breakfast Club, Gheorghe Radu a prezentat etapele principale în traseul hidrocarburilor – în special gaze naturale – de la identificarea în zăcăminte, până la utilizatorul final.

Gheorghe Radu a însoțit bogatul volum de informații și explicații tehnice, cu savuroase rememorări ale unor situații concrete cu care s-a confruntat atât ca inginer cu responsabilități în teren, cât și din pozițiile de decizie pe care le-a avut în cadrul Transgaz și Romgaz – ultima poziție ocupată, director la Direcția Dezvoltare Afaceri a Romgaz. În final, Gheorghe Radu a prezentat succint o soluție proprie, patentată, de optimizare a performanțelor echipamentelor utilizate în industria de petrol și gaze – echipamentul de spargere a spumei în interiorul instalațiilor de suprafață.

Descarcă prezentarea lui Gheorghe Radu.

Camil Aliman, Manager regional pentru România și Ungaria Emerson Ridge Tools, a vorbit despre facilitatea de producție și dezvoltare produse ale Emerson din Cluj și mai ales despre produsele noi dezvoltate la Cluj, precum echipamentele de sertizat terminale electrice manual hidraulice.

Proiectat, dezvoltat și produs la Ridge Tool România în Campusul Emerson Cluj – Napoca, acesta este cel mai ușor dispozitiv cu falcă de tip “C” din lume, cu o masă de 5,3 kg și o lungime de 557 de milimetri. Ca trăsături specifice, echipamentul permite un avans rapid până în momentul în care este atins terminalul de sertizat și retragerea automată a pistonului în momentul în care operațiunea s-a finalizat.

Un loc aparte l-au ocupat echipamentul electrohidraulic RE-60 și cleștii pentru extracția tubing-ului interior al prăjinilor de foraj din minerit, utilizați în explorare și sondaje miniere, prospecțiuni geologice, sondări pentru determinarea compoziției solului, puțuri de apă și construcții.

Acestea au fost doar câteva dintre sculele și echipamentele din camioanele care desfășoară în prezent traseul RIDGID Innovation Roadshow 2015 pentru a prezenta în avanpremieră cele mai noi inovații, scule și echipamente RIDGID. Două camioane de câte 20 de tone și 20 de metri lungime, cu o suprafață utilă de 110 metri pătrați vizitează 26 de țări din Europa și Orientul Mijlociu. Turneul din Europa a început în Bulgaria, în 13 martie și se va încheia în Turcia în luna noiembrie. Ultima oprire în România o va face vineri, 20 martie, la Arad.

Descarcă prezentarea lui Camil Aliman.

Evenimentul a fost organizat de energynomics.ro și susținut de partenerii noștri: ATE3, SGS România, Emerson – Ridgid Tool Division.

Despre eveniment

Energy Breakfast Club este o întâlnire de 2-3 ore în care specialiștii din energie se pun la curent cu cele mai noi informații și cele mai influente opinii pe una dintre temele fierbinți ale momentului.

Ediții anterioare

Din postura de gazdă, începând cu ora 09.00, energynomics.ro pune la dispoziție moderatorul și cafeaua, propune tema și lansează invitațiile către speakeri.

Aceștia sunt selectați dintre cei mai buni cunoscători ai tematicii și devin responsabili cu provocările intelectuale și organizarea ideilor. Prezentările nu depășesc 45 de minute și se doresc a fi puncte de pornire pentru dinamice schimburi de idei și perspective.

Clubul se închide la ora 12.

Participare

Accesul la Energy Breakfast Club este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe, pe baza invitației personalizate lansate de energynomics.ro. Ne poți scrie la office@energynomics.ro pentru a solicita o invitație sau pentru a ne propune o temă!

Share.

Despre Autor

Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un comentariu