Rezilierea contractului pentru centrala de la Iernut, amânată din nou

0

Romgaz a prelungit cu încă două săptămâni suspendarea notificării de reziliere a contractului încheiat cu Romelectro şi Duro Felguera pentru dezvoltarea centralei de la Iernut, deoarece la nivelul conducerii companiei Duro Felguera au intervenit modificări şi s-a solicitat reluarea negocierilor pentru identificarea de soluţii privind finalizarea obiectivului de investiţii cât mai repede.

Potrivit unui raport curent remis de Romgaz Bursei de Valori Bucureşti, producătorul naţional de gaze informează acţionarii şi investitorii asupra faptului că, în data de 6 mai 2021, a prelungit până la data de 20 mai 2021 suspendarea notificării de reziliere a contractului de lucrări ce are ca obiect dezvoltarea CTE Iernut, prin construcţia unei centrale termoelectrice de 430 MW, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze.

“Decizia de prelungire a suspendării notificării de reziliere a contractului de lucrări nr. 13384/2016 a fost luată ca urmare a scrisorii Duro Felguera SA, înregistrată la SNGN Romgaz SA sub nr. 14476/6.05.2021, prin care se comunică faptul că au intervenit modificări la nivelul conducerii Duro Felguera SA”… și se solicită o nouă întrevedere pentru reluarea negocierilor, ”în vederea identificării, evaluării şi implementării unei soluţii care să asigure finalizarea şi punerea în funcţiune a obiectivului de investiţii, în termen cât mai scurt posibil”, se menţionează în documentul citat de Agerpres.

Pe data de 9 aprilie, Romgaz a anunţat suspendarea timp de 14 zile a procesului de reziliere a contractului pentru Centrala termoelectrică de la Iernut, iar în această perioadă executantul urma să prezinte o propunere concretă de finalizare şi punere în funcţiune a obiectivului de investiţii, iar Romgaz să analizeze propunerea şi să formuleze un răspuns.

Pe 13 aprilie, directorul general al Romgaz, Aristotel Jude, declara într-o conferinţă de presă că Romgaz a acordat o ultimă perioadă de 14 zile asocierii Romelectro-Duro Felguera pentru finalizarea centralei, în caz contrar producătorul de gaze fiind pregătit să realizeze pe cont propriu acest proiect, pentru a nu pierde finanţarea din Planul Naţional de Investiţii (PNI).

Share.

Lasă un comentariu