Replica Transgaz la afirmațiile ANRE vizavi de BRUA: Acestea nu se înscriu pe linia deontologiei profesionale

0

Transportatorul național de gaze Transgaz consideră că imaginea sa poate avea de suferit din cauza declarațiilor făcute de un reprezentant al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). “Astfel de declarații nu se înscriu pe linia deontologiei profesionale, dat fiind faptul că ele sunt contrare cu ceea ce anterior ANRE a aprobat în baza analizei documentelor și informațiilor solicitate și puse la dispoziție de companie”, se arată într-un comunicat al Transgaz.

În urmă cu câteva zile, Maria Mânicuţă, director în cadrul ANRE, a spus că tarifele de transport al gazelor vor creşte anul viitor, după ce va fi dată în folosinţă conducta BRUA. Aceasta în condițiile în care conducta nu ar avea ce gaze să transporte. Adică, va fi o conductă goală, conform Hotnews.ro.

În replică, Transgaz spune că “în niciun moment ANRE nu a fost văduvită de informațiile necesare, iar poziția recentă, prin care investiții de amploare sunt puse sub semnul întrebării din senin, într-un context public și fără fundamentare, este de natură să dăuneze încrederii în companie și în proiectele sale și să-i afecteze astfel capitalul, atât cel financiar, cât și cel reputațional”.

Transgaz consideră că prin aceste declarații se aduce atingere capitalului său de imagine atât în mediul de afaceri din sectorul energetic în care compania își desfășoară activitatea cât și în piața de capital, fiind societate listată la Bursa de Valori București.

Share.

Lasă un comentariu