Regenerabilele depășesc cărbunele în SUA, pentru prima dată în 130 de ani

0

Energia solară, eoliană și alte surse regenerabile au depășit cărbunele în generarea de energie în Statele Unite pentru prima dată în peste 130 de ani, pandemia accelerând declinul cărbunelui, care are implicații profunde pentru criza climatică.

Consumul de cărbune a scăzut cu 15% în 2019, marcând o diminuare pentru al șaselea an consecutiv, în timp ce sursele regenerabile au crescut cu 1%. Aceasta a însemnat că energiile regenerabile au depășit cărbunele pentru prima dată după 1885.

Generarea de energie electrică din cărbune a scăzut la cel mai mic nivel în 42 de ani în 2019, Administrația SUA pentru Informații Energetice (EIA) prognozând că energiile regenerabile vor eclipsa cărbunele ca sursă de electricitate în acest an. Pe 21 mai, anul 2020 a marcat cea de-a 100-a zi în care energiile regenerabile au fost folosite mai mult decât cărbunele, potrivit The Guardian.

„Cărbunele este pe cale de dispariție, vedem sfârșitul cărbunelui”, a spus Dennis Wamsted, analist la Institutul pentru Economie Energetică și Analiză Financiară. „Nu vom vedea o refacere în generarea bazată pe cărbune, tendința este destul de clară”.

Share.

Lasă un comentariu