Regenerabilele acoperă peste jumătate din consumul de energie electrică german

0

Regenerabilele au acoperit mai mult de jumătate din consumul de energie din Germania în primele șase luni ale anului 2020, potrivit unei prime estimări realizate de think tank-ul Agora Energiewende.

Scăderea cererii de energie electrică legată de coronavirus, scăderea consumului de cărbune, vântul puternic și perioadele lungi de soare au împins cota de energie regenerabilă la un nivel record de 50,3 la sută din consumul de energie din Germania în prima jumătate a anului 2020, a declarat Agora Energiewende, pe baza unei prime analize a datelor preliminare. Energia regenerabilă a produs cu 8% mai multă electricitate decât în perioada similară a anului trecut, în timp ce producția de lignit a scăzut cu 37%, iar antracitul, cu 46%. Exporturile germane de energie electrică au scăzut cu aproximativ două treimi, potrivit CLEW.

Ministrul Economiei, Peter Altmaier, a declarat că aceasta este „o veste bună pentru acțiunile climatice”, într-un mesaj pe Twitter.

Agora Energiewende a citat date preliminare care arată că sectorul energetic și-a redus semnificativ emisiile de CO₂ – cu 30 de milioane de tone de CO₂ – în mare parte datorită efectelor pandemiei asupra prețurilor energiei electrice și cererii. Germania își va „atinge, cel mai probabil, obiectivul inițial din 2020 pentru reducerea cu 40% a emisiilor de gaze cu efect de seră în comparație cu 1990, a spus directorul Agora Energiewende, Patrick Graichen, citat de dpa, confirmând estimările anterioare.

Share.

Lasă un comentariu