Rafinăria Astra intră în insolvenţă

1

Tribunalul Prahova a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva Rafinăriei Astra Ploieşti, una dintre cele mai vechi din Europa. Administratorul judiciar desemnat este Via Insolv SPRL

La 10 ani de la decizia principalilor acţionari de oprire a Rafinăriei Astra Ploieşti (ASP), compania va intra în insolvenţă, potrivit unui raport trimis la Bursa de Valori Bucureşti.

După depunerea tuturor documentelor necesare, prima şedinţă de judecată va avea loc pe 24 octombrie 2014.

Oprirea rafinăriei a fost marcată de managementul financiar defectuos şi de conflictul cu Petrom, declanşat din cauza datoriilor pentru ţiţeiul prelucrat, conform economica.net. În 2004, plăţile restante ale rafinăriei au însumat 820 miliarde de lei vechi (82 milioane lei noi).

După privatizarea în masă (PPM) din anii ’90, Rafinăria Astra Ploieşti a intrat sub controlul omului de afaceri Ioan Niculae, prin firmele Interagro şi Asirom.

Compania a realizat o cifră de afaceri de 2,8 milioane de lei anul trecut, dar a înregistrat pierderi de 3,55 milioane de lei. Bugetul pe 2014 prevede pierderi de 8,6 milioane de lei şi venituri situate sub 900.000 de lei.

Share.

1 Comment

  1. O analiza corecta prin care sa constatam justetea deciziei de insolventa IN ROMANIA TREBUIE BAZATA PE EFICIENTA UNITATII INSOLVENTE Numai decizia bazata pe starea financiara conduce deja traditional la DEZINDUSTRIALIZAREA ROMANIEI
    Stie cineva care este perfomanta tehnica a rafinariei ? Costul REAL al fiecarui produs procesat ??? ACELA FARA CAPUSARE !!! FARA ATASAREA LA DECONT A DETURNARILOR DE FLUXURI FINACIARE SPECIFICE CAPITALIZMULUI DE JAF DIN ROMANIA!!!
    Livia Stanciu a ridicat justitia romaneasca din genunchi. Nu mai este mult pana vom reusi sa facem urmatorul pas : SANCTIONAREA CRIMEI ECONOMICE . Abia atunci va incepe cresterea sprantei de viata a romanilor.

Lasă un comentariu