Proiectul Serinus-Transgaz, în întârziere

0

Serinus Energy, controlată de un fond de investiții înființat de miliardarul polonez Jan Kulczyk, și-a exprimat scepticismul cu privire la capacitatea contractorului său de a se încadra în programul de realizare, testare și livrare a două unități necesare injectării gazelor în sistemul național, solicitate de Transgaz, și, implicit, pentru începerea producției de gaze la centrala pe gaze de la Moftinu.

Într-un document adresat investitorilor, Serinus Energy, “deși continuă să creadă că, odată ce unitățile vor fi instalate, va putea declanșa producția de gaze, în prezent nu are încredere în capacitatea contractorului de a realiza lucrările în graficul comunicat anterior”, conform Profit.ro.

Compania poloneză a contractat furnizorul de echipamente și servicii petroliere Confind Câmpina, controlat de omul de afaceri Ioan Simion, pentru proiectarea și construcția instalației de gazificare de la Moftinu.

Construcția stațiilor TEG (Trietilen Glicol) și LTS (Low Temperature Separation) a fost subcontractată firmei canadiene AVAL Engineering, care a amânat livrarea acestora de șase ori în ultimul an.

Share.

Lasă un comentariu