Proiectul de lege privind eliminarea cărbunelui din Germania va fi gata până la sfârșitul anului

0

Ministerul Federal al Economiei a urmat recomandarea comisiei germane de cărbune, pregătindu-se un proiect de lege pentru eliminarea treptată a producției de cărbune. Cu toate acestea, lucrurile merg prea încet, potrivit Verzilor, raportează EURACTIV Germania.

Miercuri (3 iulie), Ministerul Economiei și Tehnologiei din Germania și-a publicat strategia legislativă de eliminare a cărbunelui. În consecință, un proiect de lege privind eliminarea cărbunelui va fi elaborat până în toamnă, declanșând negocieri cu operatorii de centrale electrice pe bază de lignit cu privire la instalațiile care vor fi închise și deadline-urile stabilite. Prin urmare, până la sfârșitul anului ar trebui adoptată o lege de eliminare a cărbunelui.

Până în 2038, Germania va abandona în totalitate cărbunele.

În Germania, cărbunele reprezintă în continuare aproximativ o treime din producția de energie electrică, însumând un total de 41 de gigawați. Ca prim pas, cabinetul german a adoptat principiile directoare pentru “Actul de consolidare structurală pentru regiunile cărbunelui” pe 22 mai.

Până în 2038, regiunile care sunt în prezent implicate în extracția de lignit vor primi fonduri în valoare de 26 de miliarde de euro pentru a genera o schimbare structurală profundă.

În prezent, aproximativ 20.000 de cetățeni germani sunt încă direct dependenți de industria cărbunelui, în special în regiunile Brandenburg, Renania de Nord-Westfalia, Saxonia și Saxonia-Anhalt. Aceste regiuni vor beneficia de fondurile menționate.

Share.

Lasă un comentariu