Profitul Enel în România scade substanțial în 2019

0

Grupul italian Enel a realizat în România anul trecut un profit net înaintea plății dobânzilor și impozitelor de 54 de milioane de euro, în scădere cu 42,5% față de profitul aferent anului 2018, în principal ca urmare a majorării pierderilor înregistrate pe segmentul de furnizare de electricitate și a unui profit mai mic obținut din activitatea de distribuție, conform Profit.ro.

Astfel, pierderile segmentului de retail al Enel România s-au majorat de la 2 milioane euro în 2018, la 14 milioane euro în 2019, iar profitul activității de distribuție s-a micșorat la 13 milioane euro anul trecut de la 54 de milioane în anul precedent. Activitatea de producție energie regenerabilă a evoluat pozitiv, ajungând la un profit net de 49 de milioane euro în 2019, de la unul de 40 de milioane euro în anul precedent.

Pierderile din furnizare ale Enel au ca explicație scăderea vânzărilor cu 0,6TWh, dar este și efectul controlul prețurilor aplicat de ANRE ca urmare a adoptării controversatei OUG 114. În plus, grupul Enel a raportat și deprecieri de 235 milioane euro, în principal din cauza ”participațiilor deținute în subsidiarele din România și Rusia”.

Share.

Lasă un comentariu