Procedura de selecție a furnizorilor centralei nucleare Belene, contestată

0

Un avocat bulgar a trimis Comisiei Europene o scrisoare de opt pagini prin care a subliniat diverse presupuse încălcări ale normelor de concurență ale UE referitoare la centrala nucleară de la Belene, relatează Euractiv Bulgaria.

Comisia Europeană a confirmat miercuri (15 ianuarie) că a primit scrisoarea avocatului Albena Belyanova, care a fost anterior angajată a Agenției de reglementare nucleară a țării și a Holdingului de energie din Bulgaria (BEH).

Scrisoarea se adresează comisarilor pentru energie (Kadri Simson), pieței interne (Thierry Breton), mediului (Virginius Sinkevicius) și vicepreședintelui executiv al Comisiei, Margrethe Vesgater, care este responsabilă pentru concurență, potrivit Euractiv.com.

În special, Belyanova pune la îndoială respectarea politicii de concurență a UE în cadrul procedurii de selecție pentru un investitor strategic pentru construcția uzinei de la Belene. Belyanova spune că unele din condițiile și criteriile de participare sunt neclare sau contradictorii și nu permit evaluarea obiectivă. În plus, nu există informații despre criteriile pentru evaluarea cererilor.

Belyanova a scris că, deși procedura nu cere prezentări din partea furnizorilor de echipamente și a companiilor care furnizează servicii de structurare financiară, au fost primite două cereri de la furnizorii de echipamente. Fapt care, potrivit petiției, încalcă regulile concurenței și cerințele de achiziții pentru livrarea de bunuri și furnizarea de servicii.

Share.

Lasă un comentariu