Primul proiect – gigant de eolian cu stocare al Enel va furniza 360 GWh de energie verde companiei Kellogg

0

Enel, prin intermediul subsidiarei de energie regenerabilă Enel Green Power din America de Nord, a început construcția proiectului eolian și de stocare Azure Sky, primul său proiect hibrid de anvergură, la nivel global, care integrează producerea și stocarea energiei eoliene în aceeași instalație. Printr-un contract de achiziție virtuală de energie electrică (VPPA) de 100 MW, Enel va vinde companiei Kellogg 360 GWh din energia electrică generată anual prin proiectul eolian Azure Sky, reprezentând 50% din volumul de energie electrică utilizat de fabricile Kellogg din America de Nord. Situat în comitatul Throckmorton, Texas, parcul eolian de 350 MW și bateria cu o capacitate de stocare de 137 MW reprezintă al treilea proiect hibrid al Enel în SUA, unul care integrează o centrală de energie regenerabilă și baterii cu capacitate mare de stocare.

„Fiind primul nostru proiect la scară largă care integrează soluțiile de producție a energiei eoliene cu cele de stocare, precum și cea mai mare instalație hibrid la nivel global, Azure Sky demonstrează angajamentul continuu al Enel de a conduce tranziția energetică spre o rețea electrică 100% regenerabilă”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO Enel Green Power și șeful liniei de business Global Power Generation a Enel. „Această tranziție este susținută și accelerată de către clienții comerciali, precum Kellogg Company, care poziționează sustenabilitatea în centrul afacerii lor”.

Conform VPPA, Kellogg va achiziționa anual aproximativ 360 GWh de energie electrică de la Enel, contribuind la eforturile colective ale celei mai importante companii pe piața mondială a alimentelor pe bază de plante de a utiliza energie electrică din surse regenerabile în proporție de 50% și a-și atinge jumătate din obiectivele sale globale Better Days de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 65%. Energia electrică achiziționată de Kellogg reprezintă echivalentul energiei necesare pentru a alimenta anual 43.000 de gospodării din America de Nord și este estimat că ajută la evitarea a 250.000 de tone metrice de CO2 anual, echivalent cu cantitatea de carbon reținută de 330.000 de hectare de păduri din SUA în fiecare an, însemnând o suprafață mai mare decât Rocky Mountain National Park.

„Kellogg a luat măsuri pentru a reduce amprenta de carbon timp de mai mult de un deceniu”, a declarat Amy Senter, Kellogg Company Chief Sustainability Officer. „Aceast ultim VPPA demonstrează în continuare investitorilor, părților interesate și consumatorilor noștri că luăm măsuri rapide pentru a răspunde schimbărilor climatice”.

Cele 79 de turbine eoliene din cadrul proiectului Azure Sky urmează să genereze peste 1.300 GWh în fiecare an, care vor fi livrate în rețea și vor încărca bateria amplasată în aceeași instalație. Energia electrică anuală estimată că va fi generată de Azure Sky reprezintă echivalentul evitării a peste 842.000 de tone de emisii de CO2 eliberate în atmosferă în fiecare an. Bateria va putea stoca energia generată de turbinele eoliene, oferind în același timp servicii pentru a spori flexibilitatea rețelei. Cu aproximativ 137 MW, Azure Sky va integra unul dintre cele mai mari sisteme de stocare a energiei în baterii din lume.

Proiectul eolian + stocare Azure Sky este cel mai recent exemplu al angajamentului Enel de a investi în instalații hibrid de stocare a energiei din surse regenerabile în SUA. Enel construiește în prezent o centrală similară, proiectul solar + stocare Azure Sky, cu o capacitate de 284 MW , într-un comitat vecin, și un al treilea proiect hibrid, solar + stocare Lily, cu o capacitate de 181 MW, tot în Texas.

Share.

Lasă un comentariu