Preţurile țițeiului rămân ridicate pe fondul dezbaterilor despre invazia militară a Siriei

0

Cotaţia Brent a ţiţeiului s-a menţinut miercuri peste 115 dolari/barilul pe fondul dezbaterilor din Congresul SUA cu privire la un atac militar asupra Siriei. Discuţiile dintre membrii instituţiei legislative americane au reînviat îngrijorările că Orientul Mijlociu poate fi din nou tulburat de un conflict militar care ar pune în pericol aprovizionarea cu petrol la nivel internaţional.

Președintele Barack Obama a câștigat sprijinul persoanelor-cheie din Congresul SUA pentru susţinerea măsurilor loviturilor militare chirurgicale pentru a-l sancţiona pe Preşedintele Siriei şi guvernul său, suspectaţi de a fi folosit arme chimice împotriva civililor.

În timp ce Siria nu este un important producător de petrol, investitorii sunt îngrijorați că un atac militar din parta Occidentului ar putea răspândi neliniştea în Orientul Mijlociu şi ar putea perturba fluxurile de petrol din regiunea care extrage o treime din ţiţeiului produs în total pe mapamond.

Ţiteiului Brent s-a tranzactionat cu un preţ peste 115 dolari barilul, în scădere cu 30 de cenți și aproape de maximul de 116 dolari-barilul, atins marți. Cotaţia ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut 40 de cenţi la aproximativ 108 dolari/barilul. Prețurile au crescut pe fondul ştirilor care arătau că deficitul comercial a crescut cu puțin peste aşteptări, la 39,1 miliarde de dolari. În iunie acesta era de 34,5 miliarde de dolari.

Sursa

CNBC

Share.

Lasă un comentariu