Acasă » Termo » Minerit » Prețul cuprului scade pe fondul temerilor de încetinire a construcțiilor în China

Prețul cuprului scade pe fondul temerilor de încetinire a construcțiilor în China

25 februarie 2014
Minerit
energynomics

Preţul cuprului a înregistrat luni pe piaţa americană cel mai important declin din ultima lună, după apariţia informaţiei potrivit căreia băncile din China au redus creditarea către sectorul imobiliar local. Investitorii se tem că, astfel, va încetini cererea de cupru din ţara asiatică – cel mai mare consumator mondial de profil.

Potrivit Shanghai Securities News, „Industrial Bank” Co. şi alte instituţii financiare din China au înăsprit creditarea către sectorul imobiliar. În plus, o altă informative arată că avansul preţului locuinţelor noi din marile oraşe a încetinit în ianuarie.

Preţul cuprului cu livrare în luna mai a coborât cu 1,5% la ora 09.38, la Comex New York, ajungând la 3,213 dolari/livră (o livră = aproximativ 500 de grame). Declinul a fost cel mai important din 23 ianuarie. La London Metal Exchange, preţul cuprului cu livrare la trei luni a scăzut cu 1,3%, la 7.062 dolari/tonă.

„Preţul cuprului a scăzut din cauza temerilor legate de sănătatea sectorului imobiliar din China”, a afirmat pentru Bloomberg un șef de departament al”Marex Spectron Group” din Londra. Potrivit „BlueScope Steel” Ltd., cel mai mare producător de oţel din Australia, cererea de clădiri industriale şi produse de construcţii încetineşte „într-un ritm dramatic”, în China. Compania are 32 de birouri în China.

De menţionat că declinul de luni al cotaţiei cuprului a fost determinat şi de faptul că, în 21 februarie, Shanghai Futures Exchange arăta că stocurile de cupru monitorizate de bursa din China au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele nouă luni.

La Londra, însă, stocurile de cupru au scăzut cu 1%, la 282.475 tone. Dar comenzile pentru scoaterea de cupru din depozite s-au redus cu 1,8%, la 162.125 tone. Conform băncii britanice de investiţii „Barclays” Plc, producţia globală de cupru va depăşi consumul cu 67.000 de tone anul acesta, după un deficit de 137.000 de tone în 2013.

Sursa

Bursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *