Porțile de Fier: Nemții de la DSD Noell, aleși de sârbi pentru refacerea căilor de acces

0

Serbia a ales un consorțiu condus de compania germană DSD Noell pentru reconstrucția porților de la hidrocentrala Djerdap 1, a declarat ministerul Infrastructurii. DSD Noell, într-un consorțiu cu firmele sârbe Feromont și Elektromontaza, va efectua lucrările de reconstrucție.

Guvernul sârb intenționează să investească 27 de milioane de euro (30,6 milioane de dolari) în reconstrucția blocurilor Djerdap 1, a afirmat ministerul. Luna trecută, ministrul Infrastructurii, Zorana Mihajlovic, a declarat că guvernul sârb intenționează să investească un total de 55,5 milioane de euro în reconstrucția blocurilor DPP Djerdap 1 și Djerdap 2, potrivit Seenews.

Banca Europeană de Investiții (BEI) a declarat în noiembrie că a acceptat să ofere un împrumut de 100 milioane euro Serbiei pentru îmbunătățirea navigației pe căile navigabile interioare de-a lungul râurilor Dunărea și Sava.

Lucrările de reconstrucție a porților Djerdap 1 vor începe în septembrie 2019 și vor dura aproximativ un an, a declarat directorul HPP, Dragan Maksimovic, luna trecută. Complexul hidroenergetic Djerdap, situat în defileul Porților de Fier, a fost construit în comun de Serbia și România începând cu anii 1970. Partea sârbă a complexului cuprinde centrale termice Djerdap 1 și Djerdap 2 cu o capacitate instalată de 1.058 MW și, respectiv, 270 MW. DSD Noell este specializată în echipamente hidromecanice din oțel pentru navigație, baraje și hidrocentrale.

Share.

Lasă un comentariu