Petrom a importat petrol de 1 mld. lei pentru rafinăria Brazi

0

OMV Petrom, singurul producător de petrol din România, a importat în 2018 ţiţei de un miliard de lei, pentru a asigura consumul rafinăriei sale de la Brazi, în condiţiile în care producţia de petrol a României nu mai este suficientă, conform economica.net.

Petrom a raportat, pentru anul 2018, achiziţii de 1,008 miliarde de lei de la OMV Supply and Trading Limited, uşor sub nivelul de 1,065 miliarde de lei, consemnat în anul  2017, potrivit raportărilor companiei pentru anul trecut.

Miliardul de lei plătit către casa de trading a OMV reprezintă de fapt ţiţei achiziţionat de Petrom pentru a asigura necesarul rafinăriei de la Brazi, singura pe care compania o operează în România, iar achiziţile se fac prin OMV pentru că tranzacţiile sunt mai avantajoase-OMV cumpără mult ţiţei, pentru cele două rafinării pe care le are în vestul Europei, una în Austria şi cealaltă din Germania.

Petrom procesează în rafinăria Petrobrazi (4,5 milioane de tone pe an capacitate) tot ţiţeiul pe care îl extrage din România, dar cum producţia este în scădere, petrolul românesc nu mai este suficient. În 2018, în rafinărie au intrat 4,08 milioane de tone de petrol, cu 9% sub nivelul anului 2017 (4,48 milioane tone) motivul fiind oprirea planificată timp de şase săptămâni pentru revizie, în 2018.

Share.

Lasă un comentariu