Orașele americane rămân în urmă în cursa către energia verde

1

La începutul acestui an, Washington, DC, a aprobat ceea ce era atunci cea mai ambițioasă lege climatică din țară, cerând furnizorilor de servicii publice să treacă la 100% la energie regenerabilă până în 2032. Boston, între timp, a continuat să-și promoveze ordonanța de divulgare a surselor de energie, care încă din 2013 a solicitat proprietarilor clădirilor mai mari să-i analizeze și să raporteze datele privind utilitățile. Inițiativele au propulsat ambele orașe în topul pentru 2019 Clean Energy Scorecard, lansat de American Council for an Energy-Efficient Economy (ACEEE).

D.C. a ajuns pe locul cinci, în timp ce Boston i-a ocupat locul de numărul unu, deținut din 2017, când a apărut raportul anterior, potrivit citylab.com

ACEEE a constatat că, în general, Statele Unite intensifică eforturile în promovarea energiei regenerabile și a eficienței energetice, cu peste 200 de acțiuni conexe întreprinse de 75 de orașe. Vestea proastă: majoritatea acestor orașe nu au înregistrat progrese semnificative în ceea ce privește obiectivele climatice.

În total, 48 de orașe și-au stabilit obiective pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, iar dintre acestea, doar 11 sunt de fapt pe cale să îndeplinească aceste obiective, potrivit raportului. Iar un număr de 21 de orașe – inclusiv Detroit, Nashville și Indianapolis – nu dispun de date suficiente.

Share.

1 Comment

Lasă un comentariu