O sumă de 235 de milioane de euro pentru dezvoltarea reţelelor de distribuţie a gazelor poate fi accesată din 17 august (MFE)

0

Primele 235 de milioane de euro din necesarul de un miliard prevăzut de Guvern pentru dezvoltarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale pot fi accesate din 17 august, a anunţat Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

“Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare, a lansat astăzi în consultare publică ghidul solicitantului ‘Dezvoltarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale în vederea creşterii nivelului de flexibilitate, siguranţă, eficienţă în operare, precum şi de integrare a activităţilor de transport, distribuţie şi consum final’. Apelul, în valoare de 235 milioane de euro, prevăzut a fi lansat pe 17 august, permite dezvoltarea reţelei de gaze naturale încă din această perioadă de programare, urmând ca procesul să continue şi în viitorul exerciţiu financiar multianual 2021-2027 până la un cuantum total de 1 miliard de euro”, se arată într-un comunicat al MFE, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, condiţia pentru accesarea fondurilor este ca primăriile, singure sau în asociere cu mai multe autorităţi publice locale, să asigure racordarea la reţeaua de gaze a cel puţin câte 1.000 de gospodării pentru fiecare proiect şi să modernizeze infrastructura existentă acolo unde aceasta există.

Eligibile sunt şi Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară care au ca obiect de activitate serviciul de utilitate publică de alimentare cu gaze naturale a populaţiei.

Share.

Lasă un comentariu