O modificare legală generează probleme operatorilor stațiile de încărcare electrice din Germania

0

Operatorii de stații de încărcare a autovehiculelor electice din Germania s-ar putea confrunta cu probleme,  odată cu intrarea în vigoare a modificărilor aduse regulamentului de măsurare exactă a curentului încărcat, conform Tagesspiegel Background.

Până la 1 aprilie, toate stațiile de încărcare din țară trebuie să poată calcula cantitatea exactă încărcată, în kilowați/oră (kWh). La cererea organizațiilor de protecție a consumatorilor, regulamentul vrea să asigure faptul că utilizatorii de autovehicule electrice vor avea costuri clare ale fiecărei încărcări. Scopul este de a spori transparența, pe piața în mare creștere.

Cu toate acestea, costurile pentru modernizarea stațiilor sunt “enorme” și pot dura mult timp. De aceea, unii operatori de stații de încărcare au deja intenția de a ignora în mod intenționat noul regulament sau cel puțin nu se vor supune la timp. Riscurile juridice sunt greu de evaluat, spun experții, adăugând că mulți observatori din industrie cred că este puțin probabil ca autoritățile să facă presiuni împotriva operatorilor imediat. Cu toate acestea, incertitudinile juridice atât pentru clienți, cât și pentru investitori rămân considerabile și, într-un scenariu cel mai rău, acest lucru ar putea însemna că mii de stații de încărcare vor fi eliminate, citează cleanenergywire.org.

Expansiunea rapidă a infrastructurii de încărcare este considerată o condiție cheie pentru succesul mobilității electrice. În timp ce Germania nu și-a îndeplinit până acum obiectivele naționale în lansarea de mașini electrice, cei mai mari producători de automobile din țară au acum planuri ambițioase de a accelera producția și vânzările de vehicule în decada următoare, ceea ce ar putea duce la creșterea bruscă a cererii pentru stațiile de încărcare.

Share.

Lasă un comentariu