Noul director al rafinăriei PETROTEL-LUKOIL anunță investiții de 130 de milioane de dolari în trei ani

0

Аleksei Kovalenko este noul director al rafinăriei PETROTEL-LUKOIL, cu începere de la 1 decembrie, în locul lui Andrey Bogdanov. În prima sa apariție publică, în cadrul unui eveniment desfășurat la Ploiești, Kovalenko a anunțat că principalul său obiectiv, în linie cu preocupările tuturor rafinăriilor din Europa, va fi reducerea costurilor operaționale prin optimizarea proceselor tehnologice. În același timp, compania va investi circa 131 de milioane de dolari, în intervalul 2019-2021, în principal în două proiecte care vor avea un impact pozitiv asupra mediul înconjurător:

  • modernizarea instalației cocsare va reduce la zero emisiile de proces
  • construcția unui nou complex de recuperare a sulfului va permite reducerea practic la zero a emisiilor accidentale de oxizi de sulf, în cazul incidentelor tehnice sau al avariilor

Între obiectivele PETROTEL pentru anii viitori se numără reducerea consumurilor energetice, prin eliminarea neetanșeităților, înlocuirea utilajelor dinamice cu altele cu randament crescut, înlocuirea însoțitorilor cu abur cu însoțitori electrici, integrarea energetica a proceselor tehnologice.

În vârstă de 51 de ani, Kovalenko are o experiență de 26 de ani în industrie și a condus, din 2006 până în prezent, alte două rafinării din grupul LUKOIL, cea din Odessa (5 ani) și Nizhegorodnefteorgsintez (7 ani), din Kstovo, la 410 de kilometri est de Moscova.

Rafinăria din Ploiești, parte a grupului rus LUKOIL, a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de circa 4,7 miliarde de lei și un profit net de 224 de milioane de lei.

Share.

Lasă un comentariu