Nițu, Transelectrica: Investițiile reprezintă principala noastră prioritate

0

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica ”acordă o atenție sporită graficelor de realizare a investițiilor de modernizare a instalațiilor electrice”, se arată într-un comunicat. În acest sens, Cătălin Nițu, Președintele Directoratului, și Bogdan Marcu, membru al Directoratului, au verificat pe 14 februarie 2020 lucrările de înlocuire a unui autotransformator din Stația Electrică de Transformare 220/110/20 kV Târgoviște, o investiție de modernizare de peste un milion de euro.

„Implementarea programelor de investiții și de mentenanță reprezintă principala prioritate a companiei, iar în acest sens, am intensificat măsurile de monitorizare și de verificare a tuturor lucrărilor aflate în derulare. Obiectivul nostru este stimulăm investițiile, să accelerăm procesele aflate în impas. Realizarea investițiilor înseamnă, pe termen lung, atât siguranța în funcționare a Rețelei Electrice de Transport, cât și sustenabilitate și predictibilitate pentru companie, ceea ce reprezintă un comportament corect și față de companie, dar și față de acționari și investitori“, a declarat Cătălin Nițu, președintele Directoratul Transelectrica.

Lucrările de înlocuire a autotransformatorului 3 din Stația Electrică de Transformare 220/110/20 kV Târgoviște, demarate în luna august 2018, vor fi finalizate în cursul săptămânii viitoare și constau în înlocuirea unei unități de transformare vechi, dotată cu o tehnologie depășită, cu o unitate de transformare modernă, proiectată și fabricată în conformitate cu cele mai noi standarde în domeniu.

Proiectul are o valoare de 1,06 milioane de euro, cu finanțare din fondurile proprii ale companiei și este executat de asocierea dintre Retrasib SA și Electromontaj Sucursala Craiova. La această dată, proiectul se află în etapa finală de integrare în noul sistem de comandă, urmând ca săptămâna viitoare să fie pus sub tensiune.

Share.

Lasă un comentariu