Nicușor Dan: Companiile municipale vor fi desființate, cu excepția celor care gestionează termoficarea și iluminatul public

0

Candidatul PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni într-un interviu acordat RFI că va desființa cele mai multe companii municipale înființate în mandatul Gabrielei Firea. Excepție vor face societățile care gestionează termoficarea și iluminatul public.

”Vor fi desființate, dar răspunsul ăsta are niște nuanțe. De exemplu, Termoenergetica a preluat funcțiunea fostului RADET și atunci Termoenergetica trebuie să rămână, evident să fie restructurată, funcționalizată. Iluminatul public, de asemenea. Multe din celelalte trebuie desființate și oamenii duși înapoi către administrațiile din care de fapt provin. De exemplu, avem ALPAB-ul, care se ocupă de spații verzi și de parcuri și lui îi corespund trei companii municipale: una pentru arbori, una pentru parcuri și una pentru agrement. Toți oamenii ăștia trebuie duși înapoi în ALPAB și după aceea trebuie restructurat ALPAB-ul. În felul ăsta, cel puțin câștigăm, nu mai plătim salariile consistente ale directorilor și ale Consiliilor de Administrație din aceste companii”, a spus el.

”Sunt lucruri care se pot face într-un mandat, sunt lucruri care nu se pot face într-un mandat. De exemplu, nu poți să faci într-un mandat să ajungi să ai întreaga flotă de transport în comun electrică, dar poți să faci pași importanți în direcția asta…Să rezolvi problema termoficării nu se face într-un mandat, dar poți să schimbi 300-400 de kilometri într-un mandat și începând cu locurile despre care specialiștii știu că sunt cele mai vulnerabile la avarii, deci poți să îmbunătățești considerabil calitatea serviciului de termoficare”, a mai spus Nicușor Dan.

Share.

Lasă un comentariu