Nicuşor Dan anunţă că există ”voinţă politică” pentru desfiinţarea companiilor municipale

0

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că există ”voinţă politică” pentru desfiinţarea companiilor municipale, voinţă exprimată de către PNL şi USR PLUS în campania electorală şi care se păstrează în continuare. ”Am informaţii că în companiile municipale s-au semnat contractele colective de muncă pentru ca să fie mai greu ca oamenii ăia să fie daţi afară”, a afirmat, marţi seară, Nicuşor Dan, conform News.ro.

Nicuşor Dan a vorbit, marţi seară, la Digi 24, despre companiile municipale înfiinţate de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti în mandatul Gabrielei Firea.

Întrebat dacă nu se mai pot face reduceri de personal sau restructurări, Dan a afirmat: ”Dacă există un contract colectiv de muncă şi acel contract colectiv de muncă obligă compania la plata unor salarii compensatorii pentru lichidare, atunci… şi dacă dacă acel contract e legal… sunt multe de dacă pe care o să le vedem în momentul în care o să fim acolo. Dar dacă toţi aceşti de dacă se aliniază, e posibil că trebuie să îi plăteşti pe oameni când desfiinţezi compania. (…) În ceea ce priveşte companiile care sunt în subordinea municipalităţii, este un atribut al Consiliului General care le-a înfiinţat, să le desfiinţeze sau să le restructureze. Există voinţa politică pentru ca aceste companii să fie desfiinţate, voinţă politică care a fost exprimată de noua majoritate PNL – USR PLUS în campania electorală şi care se păstrează”, a mai afirmat primarul general ales al Capitalei.

În 17 august, din calitatea de candidat la alegerile locale, Nicuşor Dan anunţa că, dacă ajunge primar, va desfiinţa cele mai multe companii municipale înfiinţate în mandatul Gabrielei Firea. Excepţie vor face societăţile care gestionează termoficarea şi iluminatul public.

Share.

Lasă un comentariu