Nicușor Dan a anunțat primele etapele de modernizare a rețelei de termoficare și de preluare a ELCEN

0

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, marţi, că în curând vor începe lucrările în cadrul a cinci segmente ale reţelei de termoficare, totalizând 53 de kilometri, valoarea acestora fiind de 300 de milioane de lei, din sume provenind de la bugetul local, potrivit Mediafax. Totodată, Nicuşor Dan a avansat ca dată de preluare a ELCEN de către PMB perioada mai-iunie, compania urmând a fi preluată de Termoenergetica.

Marți au început lucrările la un tronson de 13 km din zona Ferentari. Celelalte tronsoane sunt în zona Pantelimon 12 km, în zona Colentina 9 km, în zona Victoriei – 11 km şi în zona Berceni – 8 km.

La începutul săptămânii viitoare PMB va lansa în dezbatere publică caietul de sarcini pentru celelalte 4 tronsoane, care vor fi scoase la licitaţie.

”Sunt câteva zone esențiale pentru ceea ce vrem să facem începând de anul viitor, pentru care avem finanțare europeană de 300 de milioane de euro. Pe lângă banii europeni avem promisiunea Guvernului pentru încă 200 de milioane de euro, bani din PNRR, și ne-a mai dat 320 de milioane de lei la sfârșitul lui decembrie. Avem intenția de a prelua ELCEN, de a fuziona aceste două companii (cu Termoenergetica – n.red.) și astfel să avem un unic responsabil pentru tot ce înseamnă sistem de termoficare – producție și distribuție. Vrem ca cinci tronsoane să fie gata anul acesta, pentru ca să putem să începem din primăvara anului viitor tronsoanele pentru care vor fi folosiți bani europeni”, a spus Nicuşor Dan, conform Digi24.

Lucrările din acest an reprezintă 5% din rețeaua de termoficare de 1.000 de km. Este prevăzută reabilitarea a 210 km, sau 21% din rețea, cu ajutorul fondurilor europene.

Share.

Lasă un comentariu