Monsson va dezvolta noi proiecte regenerabile în România în parteneriat cu Alerion Clean Power și Enel Green Power

0

Compania italiană de energie regenerabilă Alerion Clean Power a anunțat că a semnat un acord cu Monsson Alma pentru dezvoltarea a trei noi proiecte eoliene în România, cu o capacitate totală de aproximativ 350 de MW. “Procesul de autorizare pentru centralele aflate în curs de dezvoltare urmează să fie finalizat până la sfârșitul anului 2022”, a precizat Alerion Clean Power într-un comunicat de presă.

Acordul va permite Alerion să accelereze creșterea pe o piață cu perspective de creștere foarte mari, datorită planurilor de dezvoltare regenerabilă promovate de guvernul român, a precizat compania. Alerion Clean Power S.p.A. activează în principal în industria de utilități implicate în producția de energie electrică din surse regenerabile.

Anunțul vine la o lună după ce Enel Green Power și Monsson Alma au convenit să construiască 1.000 MW de energie eoliană și solară în România. Proiectele vor fi gata de construcție în următorii trei ani. Acestea implică 500 MW în centrale eoliene și 500 MW în parcuri solare, a declarat Sebastian Enache, manager de dezvoltare a afacerilor la Monsson Group, a anunțat Ziarul Financiar. Acordul prevede, de asemenea, dezvoltarea a peste 300 MW pentru stocare în baterii.

În prezent, România are ferme eoliene cu o capacitate instalată de 3 GW și 1,4 GW în centralele solare. Potrivit unei actualizări recente, ar mai putea fi instalate încă circa 1,4 GW în fermele eoliene în următorii cinci ani.

Din 2004, Grupul Monsson s-a concentrat pe energii regenerabile și apă și lucrează în prezent la proiecte însumând circa 7.000 de MW în SUA, Africa de Sud, Arabia Saudită, Pakistan, Noua Zeelandă, Franța, România, Ungaria, Polonia, Germania, Italia, Regatul Unit, Irlanda și Suedia.

Share.

Lasă un comentariu