Mol, interesată de Oltchim prin divizia petrochimică Petchem

0

Petchem, divizia petrochimică a MOL, este ultimul competitor înscris în cursă pentru preluarea activelor viabile ale Oltchim, conform economica.net. Divizia MOL nu ar fi însă interesată și de rafinăria Arpechim, care ar putea fi vândută simultan cu Oltchim de către Petrom, fiind principalul furnizor de materie primă pentru Oltchim.

Până acum și-au anunțat intenția de a participa la privatizarea Oltchim SPV omul de afaceri Ştefan Vuza, consorţiul chinez Baota Petrochemical Group – Hengchao Sun – Junlun Petroleum, ruşii de la Oil Gas Trade şi Petchem, potrivit administratorului judiciar Oltchim Gheorghe Piperea.

În același timp, azerii de la SOCAR și-au infirmat interesul pentru compania românească.

“Având în vedere situaţia actuală a Oltchim, nu cred că există o poziţie pozitivă a conducerii SOCAR referitor la acest proiect”, a declarat directorului general al SOCAR România, Hamza Karimov.

Petchem este între primele zece companii europene din petrochimie şi unul din liderii europeni în producţia de polietilenă şi polipropilenă. MOL are o reţea de 143 de benzinării, două depozite de carburanţi și o cifră de afaceri de aproape 1 miliard de euro în România.

SURSA

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu