Mobilitate Urbană: Primăriile câștigă noi finanțări europene pentru autobuze electrice

0

Bogdan Tudorache

Primăriile din Târgovişte, Fetești, Slobozia și Craiova au anunțat implementarea unor noi proiecte în domeniul mobilității electrice, potrivit ADR Sud Muntenia.

Astfel, administraţia municipiului Târgovişte, judeţul Dâmboviţa a câştigat un proiect european de peste 122,7 mil. lei (aproximativ 25 mil. euro) pentru achiziţionarea a 28 de autobuze hibrid, construcţia a trei staţii de capăt de linie, dar şi pentru modernizarea a altor 28 de staţii.

Primăria municipiului Feteşti, judeţul Ialomiţa, a câştigat un proiect european de peste 45 mil. lei (9,3 mil. euro), din care peste 34 mil. lei (7 mil. euro) reprezintă finanţarea din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), pentru achiziţionarea a 12 autobuze electrice, construcţia a 17 noi staţii de autobuz, dar şi pentru modernizarea altor 27 de staţii, implementându-se totodată un sistem e-tiketing pentru optimizarea serviciilor de transport, potrivit zf.ro.

Proiectul presupune şi construirea de piste de biciclete şi modernizarea şi accesibilizarea trotuarelor.

Totodată, primăria Slobozia, Ialomiţa, a accesat un proiect european de peste 36 mil. lei (7,5 mil. euro), din care aproximativ 29 mil. lei (6 mil. euro) provin din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), pentru achiziţionarea a şase autobuze electrice de capacitate medie.

Iar la Craiova, primăria a semnat un contract de 57,5 milioane lei pentru furnizarea de către firma poloneză Solaris a 16 autobuze electrice și instalarea a 16 staţii de încărcare lentă şi 4 staţii de încărcare rapidă pentru acestea, precum şi semaforizarea şi includerea în sistemul actual de management al traficului a 5 intersecţii de pe traseele de autobuz, conform Agerpres.

Share.

Lasă un comentariu