MMPS: Consumatorul vulnerabil – temă abordată în primele discuţii cu partenerii sociali

0

Consumatorul vulnerabil, mecanismul de stabilire a salariului minim şi îmbunătăţirea relaţiei angajat-angajator au fost temele abordate de către Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, cu reprezentanţii confederaţiilor patronale şi sindicale.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, discuţiile cu partenerii sociali au vizat proiectul de act normativ privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, stabilirea unui mecanism predictibil pentru calculul salariului minim pe economie şi îmbunătăţirea relaţiei angajat – angajator prin debirocratizare şi creşterea competenţelor.

În ceea ce priveşte protecţia consumatorului vulnerabil din sistemul energetic în scopul prevenirii şi combaterii sărăciei, proiectul de act normativ discutat şi agreat cu confederaţiile sindicale şi patronale propune următoarele măsuri de protecţie socială: ajutorul pentru încălzirea locuinţei în perioada sezonului rece, suplimentul pentru energie şi interzicerea deconectării de la sursele de energie.

“Vom finaliza actul normativ pentru a proteja oamenii afectaţi de creşterile de preţuri, dar şi pentru a transpune directiva europeană care vizează exact sprijinirea categoriilor cel mai afectate. Partenerii sociali par să îşi fi dat acordul pe o formulă la care au contribuit şi pe care urmează să o prezint colegilor de cabinet”, a declarat ministrul Muncii, potrivit Agerpres.

Share.

Lasă un comentariu