Ministrul Mediului: Dublarea bugetului pentru Programul “Rabla Plus” a fost o decizie foarte bună

0

Dublarea bugetului pentru Programul “Rabla Plus” a fost o decizie foarte bună, pentru că, la sfârşitul lunii iunie, deja am fi în situaţia de a epuiza bugetul egal cu cel de anul trecut, a anunţat, vineri, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

“Măsura de reducere a numărului de maşini mai vechi de 15 ani, înscrise în circulaţie, a fost introdusă în PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, n.r.) în ultima perioadă de negociere cu Comisia Europeană. A fost o recomandare a Comisiei care a venit pe linia componentei de transport pentru reducerea impactului asupra mediului a transportului pe autostrăzile nou construite. Este o noutate şi pentru Guvern. Lucrăm la aceste măsuri de încurajare a achiziţionării maşinilor noi. Programul “Rabla Plus” este un program care merge cu viteză nesperată. Avem deja peste 6.000 de unităţi finanţate şi asta înseamnă că am ajuns deja la numărul de unităţi finanţate anul trecut. Dublarea bugetului în “Rabla Plus” a fost o decizie foarte bună, pentru că la sfârşitul lunii iunie, deja am fi în situaţia de a epuiza bugetul egal cu cel de anul trecut. În momentul de faţă nu cred că e nevoie de o creştere a primei de casare. Este nevoie de măsuri suplimentare pentru a ajuta achiziţionarea de maşini electrice. Prima este cea mai mare din Europa şi succesul programului, în condiţiile actuale, arată că este un sprijin suficient de mare pentru a avea un program eficient”, a afirmat oficialul, conform Agerpres.

Noua ediţie a Programului “Rabla Plus” are, în acest an, cel mai mare buget de la lansare, respectiv 400 de milioane de lei, dublu faţă de anul anterior.

Share.

Lasă un comentariu