MET Energy Holding planifică tranzacții de M&A de 1 mld. euro în Europa: CEO

0

MET Energy intenționează să se extindă rapid în Europa în următorii trei ani, prin achiziții în valoare de cel puțin 1 miliard de euro (1,10 miliarde de dolari), odată ce un acord cu conglomeratul din Singapore Keppel Corporation este finalizat luna viitoare, a declarat luni CEO-ul MET.

MET, companie desprinsă din MOL în 2007, a vândut o participație de 20% către Keppel pentru 53 de milioane de euro, au declarat oficialii Keppel săptămâna trecută. Aceasta a evaluat MET la aproximativ 250 de milioane de euro, o evaluare despre care CEO-ul Benjamin Lakatos a spus că este insuficientă pentru a concura în Europa, potrivit Reuters.

“Am fost ca un copil care a vrut să vadă ce este pe masă”, a spus Lakatos într-un interviu. „Nu am putut participa eficient la marile acorduri europene. Parteneriatul cu Keppel ne va oferi necesarul de capital pentru achiziții mai importante”.

Lakatos a spus că, personal, a dorit ca MET să încheie 2-5 tranzacții majore în toate segmentele piețelor europene de energie electrică și gaze naturale, cu excepția sistemelor de explorare și transport a gazelor naturale.

MET va acorda o atenție deosebită tranzacțiilor de gaz natural lichefiat (GNL) din Europa de Vest, în special în Italia și Spania, unde are deja o bază de clienți, ceea ce îi va permite să acopere întregul lanț de furnizare, acolo unde este posibil.

Share.

Lasă un comentariu