Acasă » Interes general » Lumea intră în recesiune, pe măsură ce producția scade

Lumea intră în recesiune, pe măsură ce producția scade

1 aprilie 2020
Interes general
Energynomics

Activitatea de producție s-a redus, au arătat miercuri sondajele indicilor managerilor de achiziții (PMI), în timp ce încetinirea accentuată a producției unor mari exportatori precum Germania și Japonia nu poate fi compensată de îmbunătățirea modestă a condițiilor din China.

Pandemia a infectat peste 850.000 de oameni pe tot globul și a obligat fabricile, magazinele și școlile să se închidă, pe fondul blocajelor impuse de guvern, potrivit Reuters.

Lanțurile de aprovizionare și cererea pentru mărfuri au fost grav afectate, pe măsură ce consumatorii, îngrijorați de perspectivele de angajare, își reduc cheltuielile și rămân izolați la domiciliu.

În zona euro, indicele PMI al producției calculat de IHS Markit pentru martie a scăzut la cel mai mic nivel de la mijlocul anului 2012, când criza datoriilor a făcut ravagii și s-a situat cu mult sub marcajul care separă creșterea economică de o contracție.

Datele din Statele Unite, ce vor fi emise miercuri, vor arăta cel mai probabil o scădere accentuată a activității de producție, deoarece autoritățile aplică măsuri stricte de blocare pentru a controla răspândirea virusului.

Încrederea consumatorilor din SUA a scăzut la un nivel minim al ultimilor aproape trei ani, pe măsură ce pandemia afectează viața oamenilor, un număr record de americani aplicând pentru ajutoare de șomaj.

Producția unităților britanice s-a redus în cel mai accentuat ritm de după criza datoriilor, pe măsură ce răspândirea coronavirusului a dus la întârzieri în lanț și a încetinit încrederea în mediul de afaceri.

Administratori de fonduri la nivel global chestionați de Reuters sunt convinși că economia mondială este deja în recesiune, o părere similară rezultând în urma evaluărilor economiștilor chestionați anterior.

Pe măsură ce perspectiva unei recesiuni profunde crește, traderii au țintit, miercuri, instrumente sigure precum obligațiunile guvernamentale, dolarul și aurul. De asemenea, Fondul Monetar Internațional a declarat că pandemia a condus deja economia globală în recesiune, iar țările trebuie să răspundă cu cheltuieli „foarte masive” pentru a evita falimentele și intrarea în incapacitate de plată a pieței emergente.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *