La COP24, Schneider Electric prezintă soluții inovatoare care luptă împotriva schimbărilor climatice

0

Schneider Electric își propune ca, până în 2030, să aibă o amprentă de carbon neutră și prezintă soluții inovatoare care luptă împotriva schimbărilor climatice, în cadrul evenimentului COP24 (a 24a ediție Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change) din Katowice, Polonia.

În contextul raportului IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) care solicită acțiuni urgente de combatere a schimbărilor climatice, Schneider Electric, liderul transformării digitale a managementului energiei și automatizării, își accelerează eforturile de îndeplinire a obiectivelor de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite. Cu ocazia evenimentului COP24 din Katowice (Polonia), care are loc între 3 și 14 decembrie, Schneider Electric își declară, încă o dată, angajamentul de a deveni o companie neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2030.

„Gestionarea schimbărilor climatice a devenit o prioritate pentru societate și ne bucurăm că tot mai multe organizații se alătură acestui demers. Acordul de la Paris semnat acum trei ani ne oferă o înțelegere mult mai clară asupra a ceea ce este în joc. Ne aflăm într-un moment critic privind limitarea încălzirii globale la mai puțin de 2°C peste nivelurile pre-industriale pentru a evita un dezastru ecologic major”, explică Gilles Vermot Desroches, Sustainability Senior VP la Schneider Electric.

În noiembrie 2015, în ajunul COP21, Schneider Electric și-a anunțat planul de a deveni o companie cu o amprentă de carbon neutră, până în 2030. Cu ocazia desfășurării COP24, Schneider Electric lansează trei inițiative complementare acestui plan:

  1. atingerea celor 21 de obiective din barometrul pe 2018-2020 Schneider Sustainability Impact, până în 2020 și conturarea unei strategii bazate pe ipoteza conform căreia Pământul va depăși limita de încălzire de 2°C până în 2050 și. Aceasta va fi validată prin intermediul inițiativei Science Based Targets, la care grupul a aderat în 2016.
  2. Până în 2050, Schneider Electric va reduce emisiile de carbon de tip 1 și 2 cu 50% comparativ cu 2015, în conformitate cu principiile directoare ale inițiativei Science Based Targets.
  3. o amprentă de carbon neutră până în 2030 în toate fabricile și siturile, în cadrul unui ecosistem industrial coeziv care va include atât furnizorii, cât și clienții. Pașii concreți pe care ii vom urma pentru a atinge aceste obiective sunt următorii:
  • cuantificarea reducerilor de emisii de carbon obținute de clienții Schneider Electric prin folosirea portofoliului EcoStruxure
  • trecerea la surse de energie 100% regenerabile, utilizarea de ambalaje 100% reciclabile sau refolosibile și recuperarea totală a deșeurilor industriale
  • dublarea productivității energetice în comparație cu cea din 2005

Ceea ce este benefic pentru climat este benefic și pentru economie, subliniază Schneider Electric, companie ale cărei soluții sprijină accelerarea tranziției către o economie cu mai puține emisii de carbon și oferă numeroase oportunități pentru creștere sustenabilă, crearea de noi locuri de muncă și îmbunătățirea sistemelor de sănătate publice și multe altele.

Share.

Lasă un comentariu