Kremlinul critică sancţiunile SUA împotriva Nord Stream 2

0

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a apreciat miercuri că sancţiunile americane care vizează proiectul conductei Nord Stream 2, susţinut de Rusia, sunt neprietenoase şi distructive.

Departamentul de Stat a anunţat marţi că secretarul de stat Mike Pompeo va informa Congresul în legătură cu sancţiunile împotriva navelor implicate în instalarea de conducte pentru proiectul Nord Stream 2, potrivit Reuters.

Construcţia în Germania a conductei Nord Stream 2, cu o lungime de 1.230 de kilometri, este aproape încheiată, mai rămânând de completat circa 120 de kilometri de conductă pe porţiunea finală, în apele daneze. Lucrările au fost oprite în decembrie trecut, după ce concernul elveţiano-olandez Allseas şi-a suspendat operaţiunile din cauza sancţiunilor americane care vizau companiile care pun la dispoziţie nave.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a mai declarat miercuri că Rusia speră să-şi soluţioneze diferendele cu Statele Unite în privinţa prelungirii cu un an a tratatului de dezarmare nucleară Noul START, pe fondul semnalelor că discrepanţele dintre cele două părţi se atenuează, conform Agerpres.

Share.

Lasă un comentariu