Industria respinge ideea impozitării cifrei de afaceri a companiilor energetice; FPPG vorbește despre periclitarea investițiilor

0

Referindu-se la recentele declarații politice referitoare la mediul de afaceri din România, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) dezaprobă modul în care sunt defăimate companiile din energie, din sectorul bancar, din telecomunicații și din sectorul de retail. “Insinuările referitoare la creșteri nefondate de prețuri și eludarea plății taxelor sunt extrem de grave, în contextul în care acestea contravin realității și generalizează.”

Federația menționează că, în ultimii ani, “am asistat la deteriorarea accentuată a cadrului de activitate pentru companiile energetice, prin creșterea fiscalității și prin modificări repetate ale legislației în domeniu. Acest context este de natură să pericliteze investițiile, cu efecte negative asupra producției de energie, asupra contribuțiilor la bugetul de stat și asupra locurilor de muncă.”

Liderul PSD vorbește despre creșterea impozitării companiilor energetice

Astfel de declarații, continuă FPPG, “riscă să genereze o stare de ostilitate publică împotriva companiilor, inclusiv împotriva companiilor din sectorul energetic, un sector cu un rol strategic în garantarea siguranței energetice, dar și a securității naționale a României”.

Industria pe care o reprezentăm, afirmă Federația, este printre principalii angajatori, printre principalii contributori la buget și printre principalii investitori în economia națională, având un rol determinant în poziționarea geostrategică a României.

Federația Patronală Petrol și Gaze își reafirmă disponibilitatea și deschiderea pentru colaborare, echilibru și dialog, astfel încât posibile efecte negative pentru România, să poată să fie evitate.

Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) este reprezentativă la nivelului sectorului de activitate ”Energie, Petrol și gaze și minerit energetic”, membru fondator al Confederației Patronale Concordia, singura confederație patronală românească afiliată la IOE (Internațional Organization of Employers).

La rândul său, Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE) și-a exprimat profunda îngrijorare privind recentele declarații politice care stigmatizează companiile energetice și zvonurile asociate referitoare la introducerea unui impozit pe cifra de afaceri. VEZI ARTICOL!

Share.

Lasă un comentariu