Hidroelectrica obține un credit de 1,25 mld. lei de la BRD pentru proiecte eoliene şi solare

0

BRD Groupe Societe Generale a acordat Hidroelectrica un credit de 1,25 miliarde de lei pentru realizarea de proiecte de energie regenerabilă, acesta fiind cel mai mare credit verde acordat vreodată în România, potrivit unui comunicat al băncii.

Finanţarea, acordată pe termen de şapte ani, are ca obiect achiziţia de participaţii şi realizarea de investiţii directe în proiecte operaţionale bazate pe energia produsă de vânt sau solară.

“Hidroelectrica ia foarte în serios obiectivele de investiţii pe care şi le-a asumat faţă de acţionari prin strategia societăţii. România are un potenţial uriaş de dezvoltare în zona regenerabilelor, iar Hidroelectrica are voinţa şi poate atrage resursele pentru a acţiona ferm în această direcţie. Ne dorim să exploatăm toate oportunităţile de diversificare a producţiei, păstrând însă în centrul valorilor noastre eticheta de companie românească 100% verde”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, citat de Agerpres.

“Suntem onoraţi să susţinem programul ambiţios al Hidroelectrica SA prin structurarea celui mai important credit verde acordat până acum în România. Este şi o dovadă a marii noastre ambiţii de a ajuta la construirea unei lumi mai durabile”, a spus Yves Lallemand, Director General adjunct al BRD, coordonatorul activităţilor de Corporate Banking.

Strategia de investiţii şi dezvoltare a companiei, vizând diversificarea în domeniul energiei regenerabile, destinaţia creditului, precum şi angajamentele de raportare ale companiei cu privire la aspectele de mediu şi caracteristicile proiectelor vizate, au permis calificarea acestui credit drept verde.

Share.

Lasă un comentariu