Hidroelectrica a ecologizat lacul Subcetate

0

Hidroelectrica a desfășurat o acțiune de ecologizare a lacului Subcetate din județul Hunedoara. La acest demers au participat, pe bază de voluntariat, 55 de persoane, angajați ai Sucursalei Hidroelectrica Hațeg, inclusiv salariați din exploatare aflați în turele libere.

Acțiunea a avut ca efect colectarea a 160 de saci de deșeuri – plastic și material lemnos, fiecare având un volum de 240 de litri (cca. 38.400 litri volum total).

”Îi felicit pe colegii noștri din sucursala Hidroelectrica Hațeg pentru implicare și pentru inițiativă. Este un gest care arată angajament total și interes față de problemele de mediu”, a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului societății.

”Hidroelectrica se confruntă anual cu problema poluării lacurilor de acumulare și a ariilor limitrofe, mai cu seamă în zonele turistice. Este o situație recurentă, în rezolvarea căreia solicităm sprijinul autorităților locale, precum și a altor autorități cu atribuții în domeniu. Hidroelectrica nu este cauza acestei poluări, însă, de cele mai multe ori, ajunge să plătească, pe nedrept pentru efectele acesteia.”

Hidroelectrica exploatează 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW.

Share.

Lasă un comentariu