Guvernul german este gata să susțină fabrica de baterii Tesla, pe care o consideră „foarte importantă”

0

Guvernul german a asigurat producătorul american de automobile Tesla că-i va pune la dispoziție un sprijin financiar pentru producția de baterii în cadrul noii sale fabrici de lângă Berlin, relatează Dietmar Neuerer în cotidianul financiar Handelsblatt. “Suntem gata să sprijinim această investiție din partea statului, așa cum este cazul altor companii care investesc în acest domeniu”, a declarat ministrul german al economiei, Peter Altmaier, care a descris proiectul drept „foarte important”, potrivit CLEW.

El a adăugat: „Aceasta face parte din povestea noastră de succes, deoarece aduce și cercetare și dezvoltare în Germania.”

Altmaier a spus că vor exista „cât mai puține obstacole birocratice posibil și cât mai puține întârzieri posibile”.

Asigurările lui Altmaier au venit pe fondul plângerilor producătorului auto SUA cu privire la birocrația germană. Tesla a criticat procesele de aprobare lente pentru fabrica sa, la 16 luni după ce compania și-a depus documentația. Fabrica, situată în Grünheide, este aproape terminată și ar trebui să înceapă producția în iulie.

În ianuarie, Comisia Europeană a aprobat cel de-al doilea mare proiect european de producție a bateriilor, acordând finanțare pentru 42 de companii din 12 state membre, inclusiv 11 proiecte din Germania, printre care și cel al Tesla.

Share.

Lasă un comentariu