Giganții energetici ocupă podiumul celor mai valoroase companii din România (ZF)

0

Trei mari companii energetice ocupă primele trei poziții în clasamentul realizat de Ziarul Financiar, în funcție de valoarea primelor 100 de companii din economia României.

Ziarul Financiar a premiat cele mai valoroase 10 companii din economie, într-un an în care condițiile macroeconomice bune au influențat topul. Cele mai valoroase 100 companii din România au crescut cu aproximativ 10% față de anul trecut, la fel ca indicele BET, iar primele 10 companii au crescut cu 15%, arată zf.ro.

OMV Petrom se plasează pe locul 1, Hidroelectrica pe poziția a doua, iar Romgaz închide podiumul. În top 10 mai apar trei bănci – Banca Transilvania (5), BCR (6) și BRD Groupe Societe Generale (8), Dacia (7), Dedeman (9) și Orange România (10), dar și performerul ultimilor ani în domeniul tehnologic, UiPath (4).

România următorilor 100 de ani trebuie să fie o Românie digitală, ale cărei interese se îmbină cu cele globale – Marius Istrate, Chief People Officer

În intervenția domniei sale, în cadrul Galei ZF, Liviu Nistoran, președintele Consiliului de Administrație s-a referit la acționarii Romgaz, numindu-i „români fericiți’.

Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica a reamintit rezultatele companiei din primele 9 luni de, exprimându-și speranța că producătorul de electricitate a reveni pe prima poziție, ocupată cu un an în urmă.

Din partea OMV Petrom, Stephan Waldner (CFO) a declara că premiul obținut de companie “merge către clienții și către cei 14.000 de angajați ai Petrom”.

Pe 5 decembrie, energynomics.ro va celebra performanța în sectorul energetic în cadrul celei de-a șasea ediții a energynomics Awards!

Share.

Lasă un comentariu