Gazprom va împrumuta 14 mld. USD pentru cea mai mare unitate de prelucrare a gazelor din Rusia

0

Gazprom poartă discuții cu finanțatorii pentru a atrage în 2020 circa 14 miliarde USD pentru construcția unității de procesare a gazului în Amur, care va fi cea mai mare din Rusia și cea de-a doua din lume, a spus managerul Gazprom Alexander Ivannikov, responsabil pentru politica financiară și economică a companiei.

Gazprom a ajuns la acorduri cu agențiile de export, care sunt gata să ofere garanții pentru 7 miliarde USD, iar negocierile cu băncile sunt în desfășurare, a spus Ivannikov, potrivit oilprice.com.

În acest an, Gazprom nu va avea nevoie de fonduri pentru uzina de procesare a gazului Amur, deoarece nevoile sale de finanțare au fost acoperite de credite-punte, a arătat directorul.

Gazprom conduce în prezent discuții cu 27 de bănci pentru anul viitor.

Centrala este proiectată să facă legătura cu conducta Power of Siberia, prin care Gazprom intenționează să livreze gaze Chinei, din decembrie 2019.

Construcția unității de procesare a gazului din Amur a început în 2015. La sfârșitul lunii decembrie 2018, progresele înregistrate în construcția centralei de prelucrare a gazului au fost de 24%, potrivit lui Alexey Miller, președintele CA al Gazprom.

Unitatea va avea o capacitate proiectată de 42 de miliarde metri cubi de gaz pe an, șase linii de producție, iar primele două linii vor fi puse în funcțiune în 2021. Deasemenea, va avea cea mai mare instalație de producție de heliu din lume.

Share.

Lasă un comentariu