Gazprom și Georgia vor încheia un nou acord privind tranzitul de gaze către Armenia

0

Georgia va încheia un nou acord cu Gazprom asupra tranzitului gazului rusesc către Armenia în următoarele două săptămâni, a declarat ministrul georgian al Economiei și Dezvoltării Durabile, George Kobulia, sâmbătă, potrivit Tass.

“În prezent, discutăm termenii necesari pentru a ajunge la un nou acord privind tranzitul gazului rusesc către Armenia. Termenii contractului anterior [expirat la 31 decembrie 2018]vor rămâne în vigoare, în așteptarea încheierii acestor negocieri”, a spus el.

“După discuțiile cu Gazprom, care urmează să fie finalizate în următoarele două săptămâni, vom face publice rezultatele acestora”.

Premierul georgian Mamuka Bakhtadze a declarat, pe 18 ianuarie, că țara sa nu intenționează să renunțe la rolul său de națiune de tranzit pentru livrările rusești de gaze către Armenia.

Înainte de ianuarie 2017, Georgia a primit 10% din volumul total al gazului rusesc trimis către Armenia pentru serviciile sale de tranzit. Un nou acord cu Gazprom, semnat la începutul anului 2017, prevedea că partea rusă are de plătit Georgiei pentru tranzit, atât bani, cât și, parțial, gaze în 2017, iar în 2018 s-a ajuns la o înțelegere exclusiv monetară.

Share.

Lasă un comentariu