Gazprom începe asamblarea gazoductului Nord Stream 2 în Finlanda

0

Gazprom va începe în curând asamblarea subacvatică a conductei gazoductului Nord Stream 2 pe teritoriul Finlandei.

Solitaire, una dintre cele mai mari nave din lume, va construi conductele din spațiul finlandez și apoi se va muta în sectorul următor, a informat cotidianul rus Vedomosti, citând o declarație a unui purtător de cuvânt al Nord Stream 2 AG, preluată de Kiev Post și Unian.

Conducta TurkStream, care va furniza gaz rusesc Turciei prin Marea Neagră începând cu anul viitor, este deja 80% completă, a declarat directorul executiv al Gazprom, pe 30 august.

“Realizarea proiectelor de export ale Gazprom pe scală largă în Europa continuă”, a declarat Alexei Miller, citat de agenții de știri ruse, potrivit AFP.

“Avem Turkish Stream: 1.500 de kilometri de conductă, din care aproximativ 80%” a fost deja asamblată, a spus el, în timpul unei întâlniri.

În primele opt luni ale anului, Gazprom a exportat în Turcia și în UE peste 133 de miliarde de metri cubi de gaz, în creștere cu 5,6 la sută față de aceeași perioadă a anului precedent, a afirmat Miller.

Gigantul rus continuă să anunțe volume record de export către regiune, de unde generează o parte considerabilă din profiturile sale.

Pe 29 august, Gazprom a anunțat o creștere cu 65% a profiturilor sale nete în prima jumătate a anului 2018, la 630,8 miliarde de ruble (9,2 miliarde de dolari, sau 7,9 miliarde de euro).

Share.

Lasă un comentariu