Gazprom finalizează partea offshore a TurkStream

0

Construcția părții offshore a conductei TurkStream, care va transporta gazele rusești din Marea Neagră în Turcia, a fost finalizată, a anunțat Gazprom.

TurkStream face parte din eforturile Moscovei de a ocoli Ucraina ca traseu de tranzit al gazelor către Europa, care importă aproximativ o treime din necesarul său de gaze naturale de la Gazprom. „Proiectele de acest fel și în special acest proiect nu sunt îndreptate împotriva intereselor cuiva. Proiectele de acest tip sunt pur creative”, a declarat președintele rus Vladimir Putin, în timp ce el și președintele turc Tayyip Erdogan au participat la o ceremonie oficială la Istanbul, potrivit Reuters.

Lucrările se vor concentra acum pe partea continentală și vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2019, a spus el. Gazprom construiește TurkStream pe baza a două linii, fiecare cu o capacitate de 15,75 miliarde metri cubi de gaz pe an. Prima va furniza gaze în Turcia și cea de-a doua, în Europa de Sud.

Turcia este aproape complet dependentă de importuri pentru a-și satisface nevoile energetice. O criză valutară de proporții, care a determinat scăderea lirei, a sporit costurile, determinând companiile din sectorul energetic să majoreze prețurile la consumatori.

Operatorul turc Botas va construi o secțiune de 69 km a TurkStream, care va transporta gaze naturale de la coastă până la centrul de distribuție din Luleburgaz, în nord-vestul Turciei, a declarat ministrul energetic Fatih Donmez pentru postul privat NTV. Secțiunea de conducte de 145 km de la centrul de distribuție până la graniță va fi construită de Botas și Gazprom, a spus el.

Share.

Lasă un comentariu