Gabriela Dan-Unterseth: ACROPO stă la dispoziția investitorilor, suntem aici pentru a-i ajuta

0

Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră – ACROPO are acum ușile deschise pentru investitori, ”Fiind aici nu pentru a crea restricții, ci pentru a-i ajuta”, a spus Gabriela Dan-Unterseth, președinte ACROPO, la cea de-a opta ediție anuală a Spring Cocktail, un eveniment organizat de Energynomics.

Gabriela Dan-Unterseth a părăsit România în urmă cu 21 de ani pentru a-și definitiva studiile în Franța, iar de curând s-a întors în țară, fiind numită de premierul Florin Cîțu în poziția de președinte al ACROPO. ”Am părăsit Bucureștiul în urmă cu 21 de ani, pentru câteva luni, care s-au transformat în ani, cu o bursă Erasmus, la Universitatea din Montpellier, în Franța. Acum am cetățenie franceză și română. Am absolvit facultatea la Montpellier, urmând un doctorat în Geotehnică, devenind specialist în geo-incidente”, a spus ea.

”Geo-incidentele sunt reprezentate de orice mișcare care pot apărea în substratul marin, cu impact asupra infrastructurii. Companiile vor ca toate mediile de dezvoltare a proiectelor să fie sigure și cu asta se ocupă ACROPO. Scopul nostru este să evaluăm documentația proprietarilor de proiecte și suntem aici să-i ajutăm. Știm că anul 2021 conține termene-limite scurte și investitorii vor să înainteze rapid proiectele, și suntem aici cu ușile deschise. Vrem să vedem industria gazului dezvoltându-se; România este o țară bogată, dispune de gaze, dar și de resurse eoliene, și aș dori să văd mai multe proiecte eoliene dezvoltându-se în sectorul offshore”.

Conferința “Spring Cocktail 2021” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri AON România, Automobile Bavaria, Electrica Furnizare, Hidroelectrica, ING Bank România, OMV Petrom, PeWeTe, Photomate, Siemens.

S-au înscris pe platforma MyConnector pentru a urmări prezentările aproape 250 de persoane.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu