Acasă » Electricitate » Gabriel Tache, Eaton Romania: Soluțiile de stocare reduc presiunea pe managementul rețelelor electrice

Gabriel Tache, Eaton Romania: Soluțiile de stocare reduc presiunea pe managementul rețelelor electrice

6 mai 2021
Digitalizare
Bogdan Tudorache

Eaton este o companie care generează anula 18 miliarde de dolari, cu clienți și unități de business în peste 175 de țări, a cărei misiune este să realizeze managementul energiei, a declarat Gabriel Tache, Country Sales Manager, Eaton Romania, în cadrul conferinței „Orașe inteligente – clădiri eficiente, infrastructură verde, digitalizare”, organizate de Energynomics. Grupul are numeroase divizii, inclusiv de echipamente electrice, hidraulice și aerospațiale.

În segmentul electric, Eaton dispune de un lanț de distribuție pentru echipamente pentru protecția și distribuția energiei electrice, echipamente de susținere și back-up. ”Avem soluții pentru automatizări industriale, soluții pentru protecții și distribuție în zona de medii cu potențial exploziv, cât și o divizie pentru service de engineering”, a precizat Gabriel Tache.

Digitalizarea reprezintă un factor important, care să permită o mai bună gestionare a sistemelor. ”Din ce în ce mai multe aplicații apar în contextul în care clădirile însele devin producătoare de energie, în special pe bază de panouri fotovoltaice. De aici, o mare provocare în a stoca această energie”, a adăugat el. Soluțiile digitale Eaton pentru clădiri conectează toate echipamentele electrice printr-o soluție smart, așa încât informația poate fi transferată către sistemele de management, bidirecțional.

Necesarul de energie electrică până în anul 2050 va crește cu 57%, la nivel global, iar managementul acestei energii va fi foarte important. Cea mai mare provocare o au distribuitorii de energie electrică. Fiabilitatea energiei și a distribuției energiei sunt esențiale, după cum au dovedit din nou incidentele din Texas, care au afectat industriile în lanț și care au afectat prețurile materiilor prime.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI GABRIEL TACHE

Provocările includ gestionarea energiei stocate, iar Eaton are soluții pentru a rezolva aceste probleme, prin soluții de stocare – invertoare sau baterii. ”Există un mare proiect realizat de Eaton, la Amsterdam Arena, unde au fost instalați câțiva MW în celulele fotovoltaice din jurul stadionului. Energia este stocată și folosită în cadrul evenimentelor. Pe termen lung, astfel de soluții vor asigura și disponibilitatea energiei în rețea și vor reduce presiunea care există acum pe managementul rețelei”.

Un alt proiect, realizat împreună cu Poșta franceză, a inclus acoperirea cu sisteme solare a stațiilor de parcare ale Poștei. Energia este stocată, iar mașinile Poștei sunt ulterior încărcate cu această energie, prin intermediul unui sistem de management realizat de Eaton.

Sectorul Electric al Eaton este un lider global cu expertiză în protecția și distribuția energiei electric; alimentare de rezervă și de siguranță; control și automatizări industriale; sisteme de iluminat și securitate; soluții de cablare structurată; soluții pentru medii de lucru severe și periculoase și servicii de inginerie. Datorită soluțiilor sale globale, canalul și platforma digitală Eaton răspunde cu succes celor mai importante provocări actuale privind managementul energiei electrice.

Conferința „Orașe inteligente – clădiri eficiente, infrastructură verde, digitalizare” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri ABB, ACE Industrial Software, Bjorn Heizung, Claritech, Eaton, EnergoBit, Horvath & Partners, SAS România & Moldova, Wiren.

S-au înscris pe platforma MyConnector pentru a participa la dialog peste 240 de persoane.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *