G. Dumitraşcu: Nicușor Dan nu a prezentat un studiu de fezabilitate pentru achiziția ELCEN

0

Nicușor Dan a ”anunţat salvator că Primăria Capitalei va cumpăra ELCEN, dar nu ne-a prezentat un studiu de fezabilitate sau de oportunitate, date și cifre care să ne convingă că achiziția este benefică”, consideră expertul în energie Gabriel Dumitrașcu, citat de financialintelligence.ro.

“Noul București nu se face cu proiecte prăfuite și soluții neargumentate. În ceea ce privește soluțiile propuse pentru rezolvarea problemelor prioritare încă se mai studiază, încă se mai fac comisii, încă se mai discută. Nicușor era în aceeași fază și în urmă cu un an. Diferența e că acum este Primar General și trebuie să livreze oportun soluții și bună administrare a intereselor publice.

”Dacă am atins subiectul interesul public, Nicușor îl tratează la fel ca Firea. Anunță Nicușor salvator că a hotărât ca PMB să cumpere ELCEN. Dincolo de faptul că nu el hotărăște, nu ne-a prezentat un studiu de fezabilitate sau de oportunitate, date și cifre care să ne convingă că achiziția este benefică”, a scris Dumitrașcu, pe pagina sa de socializare.

”La fel ca Oprescu sau Firea, a plecat pe fenta unei achiziții, presupus salvatoare a sistemului de termoficare. Fals! A oferit un singur argument: alinierea prețului gigacaloriei produse de ELCEN la putința de plată a PMB. Greșit! Prețul gigacaloriei e stabilit de ANRE, indiferent că ELCEN e la Ministerul Energiei, la PMB, sau deținut de un investitor privat. Prețul stabilit ține cont de performanța tehnico-economică justificată, de capacitatea de a genera investiții noi – iar marja de profit este limitată și reglementată”, a adăugat el.

Share.

Lasă un comentariu